martian_iovan.jpgProf. univ. dr. Iovan Marţian, vicepreşedinte al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a participat, pe 20 aprilie, la Conferinţa Universităţilor Particulare din România, care s-a desfăşurat la Bucureşti.

Printre principalele subiecte discutate au fost cele referitore la starea actuală a învăţământului privat din România, al evoluţiei în plan academic, asigurarea calităţii învăţământului, dezvoltarea cercetării ştiinţifice în acest sistem şi realizarea planului de şcolarizare în perspectiva evoluţiei demografice din România.

Prof. univ. dr. Iovan Marţian a declarat că au fost abordate şi probleme cu privire la realizarea unei structuri unitare de conducere a învăţământului superior privat din România. „Din acest punct de vedere am fost mandatat de către preşedintele Universităţii de Vest Vasile Goldiş, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, să susţin crearea unei Federaţii a Universităţilor Private din România, care să rezulte din Asociaţia Universităţilor Private Acreditate, al cărei preşedinte este dl. prof. univ. dr. Aurel Ardelean şi Uniunea Universităţilor Private Neacreditate, al cărei preşedinte este Momcilo Luburici de la Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucureşti. Propunerea a fost votată în unanimitate de către numărul mare de persoane participate la conferinţă, iar în urma acestei alegeri, învăţământul privat din România are o structură unică. Federaţia Universităţilor Private din România va avea un consiliu naţional în cadrul căruia universităţile vor fi reprezentate fie de rector, preşedintele de Senat, sau de un alt reprezentant, urmând ca de două ori pe an să aibă loc şedinţele acestui organ de conducere”.