uvvg_fede.jpgUniversitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVGV) Arad a încheiat un parteneriat cu Federaţia Europeană a Şcolilor Superioare (FEDE), documentul fiind parafat de prof. dr. Edouard Jagodnik, preşedintele FEDE şi prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG Arad.

Conform lui Aurel Ardelean, prezenţa în aceste zile la Arad a lui Edouard Jagodnik are ca scop realizarea unei platforme educative comune internaţionale din care fac parte Universităţi de prestigiu din Europa, precum Universitatea Sorbona şi Universităţi din China.

„Platforma de tip MOOC (Massive open online course) se va adresa studenţilor din China şi Europa care vor urma cursuri on-line şi va fi operaţională în limba engleză, franceză, chineză şi română. La final, cursanţii vor primi un atestat prin care vor putea dovedi că au urmat cursurile on-line de pe platformă, organizate de Badge Factory, iar în urma unui examen final, vor primii o diplomă de absolvire. Prin platforma MOOC, Badge Factory va pune la dispoziţia cursanţilor resurse e-learning pe baza cărora se poate obţine o diplomă în domeniile: cultură europeană, informatică etc”, a declarat luni, prof . univ. dr. Aurel Ardelean.

La rândul său, prof. dr. Edouard Jagodnik, a subliniat că „iniţiativa FEDE doreşte să profite de locul Chinei în lume având în vedere că platformele de tip MOOC sunt recente în Europa, iar noi dorim să le facem cunoscute şi în China”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a precizat că UVVG Arad caută să prospecteze diferite pieţe şi să organizeze un învăţământ de înaltă calitate, care să fie îmbrăţişat de tinerii din străinătate. În acest context se înscrie şi aderarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” la proiectul Federaţiei Europene a Şcolilor Superioare în legătură cu implementarea platformei MOCC în China. „În acest sens, Senatul şi Consiliul de Administraţie al UVVG Arad şi-au dat acordul de aderare la proiectul FEDE, de a şcolariza, în sistemul MOOC, studenţi din China. Este vorba de prospectarea, în primă fază, a pieţei studenţilor chinezi prin transmiterea cunoştinţelor on-line, prin sistem e-learning, studenţii urmând să fie înscrişi la aceste forme de învăţământ în diferite specializări. Noi suntem convinşi că aderarea singurei Universităţi din România la acest sistem iniţiat de Federaţia Europeană a Şcolilor Superioare va fi un succes în activitatea de luptă pentru calitatea pe care o desfăşurăm în prezent. Vom căuta să fim la înălţimea colaboratorilor noştri, respectiv FEDE, Universitatea din Sorbona şi Universităţile din China, care ne vor ajuta în implementarea acestui proiect la nivelul marii puteri, care este China”, a adăugat prof univ dr Aurel Ardelean, preşedintele UVVG Arad.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad este membră FEDE din 1992, care este o organizaţie internaţională nonguvernamentală cu statut participativ pe lângă Consiliul Europei, iar prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, este pentru al treilea mandat vicepreşedinte FEDE.
Anul trecut, la Bruxelles, s-au sărbătorit 50 de ani de activitate ai FEDE, aceasta fiind o promotoare şi o coordonatoare a învăţământului privat din Europa, la care au aderat până în prezent 27 de ţări, din Europa, dar şi din alte părţi ale lumii. Federaţia coordonează şi aduce soluţii în îmbunătăţirea calităţii învăţământului superior şi are preocupări pe linia forţei de muncă. AGERPRES