uvvg antreprenoriat.jpgUniversitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – Filiala Arad (CNIPMMR Arad) continuă cursurile proiectului “Academia de Antreprenoriat – de la idee la afacere” implementat în parteneriat cu Universitatea “Eftimie Murgu” Reşiţa, Universitatea de Nord din Baia Mare, Adhoc Conseils – Franţa, EnAIP Veneto – Italia şi Sogesca Srl – Italia.

Proiectul este în valoare de aproape un milion de euro, fiind cofinanţat din Fondul Social European, prin POSDRU 2007 – 2013, a ajuns la momentul demarării cursului “Plan de afaceri” din cadrul modului 1 al sesiunii de formare. Acesta se va derula în Arad pe parcursul lunii mai în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice cu sprijinul logistic al Incubatorului de afaceri ITA Goldtech din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”.

Vor fi instruite în domeniul elaborarii unui plan de afaceri, un numar de 30 de persoane interesate să iniţieze o activitate independentă. Totodată, persoanele beneficiare în cadrul acestui proiect pot participa gratuit la sesiuni de consultanţă, consiliere şi coaching pentru înfiinţarea şi dezvoltarea unei afaceri în cadrul Biroului de Antreprenoriat din Arad deschis în incinta Incubatorului de afaceri ITA Goldtech.

Proiectul va continua cu alte două cursuri – Managementul IMM şi Managementul resurselor umane – ce se vor desfăşura în decursul lunilor mai şi iunie 2011, urmând ca în luna septembrie 2011 să demareze modulele Management de proiect şi Management de tip kaizen, care se adresează întreprinzătorilor.

“Proiectul Academia de Antreprenoriat – de la Idee la afacere a demarat cu succes, fiind foarte bine primit de către mediul de afaceri, şi beneficiind de un feedback excelent de la cursanţi. Acest interes şi implicarea participanţilor ne motivează să oferim cursuri şi consiliere la cel mai înalt nivel, şi ne permite să ne consolidăm imaginea de Universitate antreprenorială în cadrul mediului de afaceri arădean. Invităm în continuare întreprinzătorii să profite de oportunităţile deschise de acest proiect pentru că Aradul merită o Academie de Antreprenoriat”, a afirmat Horaţiu Şoim, director al Biroului de Proiecte Europene din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad.