uvvg_eyesoneurope.jpgLuna august marchează încheierea primului an de parteneriat al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” cu „Eyes on Europe”, revistă publicată bi-anual şi distribuită în Parlamentul European şi ONG-uri din întreaga Europă, universităţi şi Instituţii Publice din Bruxelles şi Geneva.

Revista „Eyes on Europe” – Cu ochii pe Europa, are publicul ţintă cel vorbitor de trei limbi de circulaţie itnernatională (engleză, franceză, germană), cunoscător al realităţilor europene de ultimă oră, departamente de relaţii internaţionale, studii politice, studenţi, masteranzi, doctoranzi. De asemenea, revista se adresează personalităţilor politice de prim rang din Parlamentul European, care nu doar lecturează sus-numita publicaţie, ci publică permanent articole în intenţia de a promova şi a explica deciziile şi de a face cât mai transparent actul politic din cadrul Parlamentului European.

Prof. univ. dr Vanda Stan, directorul Centrului de Testare Lingvistică Internaţională din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative, iniţiatoarea acestui parteneriat a declarat că „articolele publicate de personalităţi de mare prestigiu din spaţiul european sunt publicate trilingv şi relevă opinii şi dezbateri argumentative, perspective noi asupra mersului parteneriatului European din care face parte şi ţara noastră. Acest parteneriat cu Eyes on Europe se înscrie pe linia extinderii colaborărilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” cu UE, într-un lung şir de parteneriate, colaborări şi proiecte internaţionale”.