UVVG este vizitată de elevii din municipiul și județul Arad

uvvg_vizita_scoala.jpgUniversitatea de Vest “Vasile Goldiș” este vizitată în cadrul săptămânii “Școala altfel” de elevii din municipiul și județul Arad, care și-a deschis porțile tuturor celor care doresc să viziteze Muzeul Memorial Vasile Goldiș, Colecţia de Artă “Doina și Baruțu Arghezi”, Televiziunea Goldiș TV sau alte locații ale UVVG.

Conf. univ. dr. Cristian Măduța, din cadrul Facultății de Științe Umaniste Politice și Administrative a UVVG, a declarat: “În primele două zile ale ‘Săptămânii altfel’, Facultatea de Științe Umaniste Politice și Administrative a UVVG a organizat două manifestări. Astfel, luni, 7 aprilie 2014, două clase de la Școala Gimnazială ‘Nicolae Bălcescu’ au vizitat Muzeul Memorial ‘Vasile Goldiș’ și Colecţia de Artă ‘Doina și Baruțu Arghezi’. Marți, 8 aprilie 2014, clasa 0 de la Liceul Pedagogic ‘Dimitrie Țicihindeal’ a vizitat studioul Televiziunii Goldiș TV, unde copiii au avut o activitate practică de cunoaștere și iniţiere în arta fotografică și în producerea emisiunilor TV. De asemenea, pe întreaga durată a acestei săptămâni, Muzeul Memorial ‘Vasile Goldiș’ este deschis zilnic între orele 9-13, nu numai pentru grupuri organizate de elevi, sau studenți, ci pentru oricine dorește să-l viziteze și să cunoască istoria și personalitatea lui Vasile Goldiș, altfel decât îl cunosc din manualele de istorie”.

Mariana Crișan, învățătoare la clasa pregătitoare C din cadrul Liceului Pedagogic “Dimitrie Țichindeal”, a subliniat: “Ne-am dorit foarte mult să-i aducem pe copii la Facultatea de Științe, Umaniste, Politice și Administrative din cadrul UVVG pentru a-i familiariza cu procedurile și cu aparatele pe care le folosesc reporterii, cameramanii și fotografii, în activitățile pe care le desfășoară. De asemenea, fiind vorba despre săptămâna ‘Să știm mai multe, să fim mai buni’, am considerat că este foarte important pentru copii să învețe și altfel de lucruri legate de viață și activitățile cotidiene. Ei sunt familiarizați cu televizorul și ne-am dorit să știe ce se întâmplă în spatele micului ecran și cum lucrează oamenii care ne fac pe noi să ne simțim mai bine și să vedem lucruri interesante pe micul ecran”.