uvvg_ambasador.jpgProf. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele „Universităţii de Vest Vasile Goldiş”, s-a întâlnit pe 14 noiembrie, la Complex Hotelier Transfrontalier şi de Cercetări în Gerontologie de la Nădab, din cadrul UVVG, cu Excelenţa Sa, Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucureşti.

La întrevedere au participat şi viceconsulul al Italiei la Arad, Roberto Sperandio, omul de afaceri Mirco Maschio, administratorul firmei „Maschio Gaspardo Romania”, reprezentanţi ai autorităţilor locale din Chişineu Criş, oameni de afaceri români şi italieni.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a declarat: „Am avut un schimb de păreri cu Excelenţa Sa, Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucureşti, cu privire la pregătirea studenţilor italieni care studiază în cadrul Universităţii noastre. Am discutat şi despre posibilităţile de pregătire a studenţilor italieni la nivelul cerinţelor actuale cerute de Europa. Atât Ambasada Italiei din Bucureşti, cât şi Consulatul de la Timişoara au depus eforturi pentru ca pregătirea studenţilor italieni să fie una dintre cele mai bune şi pentru organizarea unor acţiuni comune cu Universitatea din Padova, care tutelează Centrul Cultural Italian din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş. Cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la naşterea lui Vasile Goldiş, Senatul Universităţii noastre i-a acordat Excelenţei Sale, Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucureşti Diploma Omagială Vasile Goldiş 150”.

În semn de apreciere faţă de tot ceea ce face în această parte a ţării, prin oferirea unor noi locuri de muncă pentru populaţie şi pentru buna colaborare cu UVVG, prin participarea la diferite proiecte comune, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, i-a acordat, omului de afaceri Mirco Maschio, administratorul firmei „Maschio Gaspardo Romania”, în numele Senatului Universitar, Medalia Jubiliară Vasile Goldiş, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la naşterea marelui patriot român.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, a precizat că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” va avea colaborări, cu firma italiană, în domeniul peisagistic şi de ecologie peisajeră, prin studenţii din cadrul Departamentului de Ştiinţe Silvice şi Agroturism a Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii Inginerie şi Informatică”.

Cu ocazia inaugurării oficiale a sediului Viceconsulatului Onorific Italian la Arad, care a avut loc miercuri seara, într-un cadru de o înaltă ţinută diplomatică, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, i-a acordat în numele Senatului Universitar, viceconsului Italiei la Arad, Dr. Roberto Sperandio, Brevetul şi Medalia de Aur a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii a subliniat că „viceconsulul Dr. Roberto Sperandio este un apropiat al Universităţii de Vest Vasile Goldiş, care ne ajută în colaborarea pe care o avem cu studenţii italieni.”