uvvg_sapt_san.jpgAsociația Studenților Mediciniști Arădeni, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, organizează, în perioada 24 – 27 octombrie, cea de-a VI-a ediție a Săptămânii Sănătății în Arad, unul dintre cele mai importante proiecte de voluntariat din România în domeniul sănătății.

Asist. univ. drd. Popescu Sebastian, medic rezident Chirurgie Orală si Maxilo-facială, preşedintele ASMA, a declarat: „Partenerii noștri, în desfășurarea acestui eveniment, sunt Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Direcția de Sănătate Publică Arad, Colegiul Medicilor Arad şi Inspectoratul Școlar Județean Arad. ASMA a organizat în ultimii ani sute de acţiuni şi campanii de prevenție în sănătate, având peste 20.000 de beneficiari. Este una dintre cele mai notabile campanii de tradiție dedicat tuturor arădenilor, care este organizată fără întrerupere încă din anul 2011”.

În cadrul Săptămânii Sănătății în Arad, se vor determina gratuit valoarea tensiunii arteriale, frecvența cardiacă, saturația oxigenului în sânge, glicemia, indicele de masă corporală şi procentul de grăsime din organism.

Acțiunile de prevenție se desfășoară după următorul program: luni, 24 octombrie, în prima zi din cadrul Săptămânii Sănătății în Arad, între orele 10:00-14:00, în incinta Gării CFR Arad, marți, 25 octombrie, între orele 10:00-13:00 a fost organizată o acţiune de prevenție în Socodor, la Dispensarul din localitate. În zilele de 26 si 27 octombrie campania de prevenție în sănătate va continua la Rectoratul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad (B-dul Revoluţiei nr.94-96), între orele 10:00 – 14:00.