UVVG organizează “Zilele Academice Arădene”, ediţia a XXII-a

uvvg_sediu1.jpgProf. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul fondator şi preşedintele Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”, a anunţat că UVVG organizează, în perioada 18-20 mai, cea de-a XXII – ediţie a “Zilelor Academice Arădene”.

“Înscrise de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului – Comisia pentru Manifestări Ştiinţifice internaţionale, Zilele Academice Arădene, ajunse la cea de-a XXII-a ediţie, care marchează 22 de ani de existenţă, sunt un fericit moment de bilanţ ştiinţific, prin care se confirmă statutul Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad de promotoare a calităţii academice în educaţie şi cercetare ştiinţifică”, a menţionat Prof. univ. dr. Aurel Ardelean.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”, a subliniat că, cea de-a XXII-a ediţie a “Zilelor Academice Arădene” este deja o manifestare tradiţională a UVVG, unde participă cadre didactice şi studenţi ai Universităţii, dar şi din spaţiul academic internaţional cu un număr total de aproape 900 de lucrări ştiinţifice. “Sunt secţiunile dedicate în primul rând ştiinţei, cu o prezentare în premieră a câtorva workshop-uri cu participare internaţională pe teme medicale, precum ginecologie şi obstetrică, nutriţie şi sănătate, psihologie vocaţională şi consiliere psihologică, dar şi pe teme juridice şi comunicării dintre cadrele didactice şi studenţi. De asemenea, pentru prima dată avem plăcerea să avem această deschidere culturală a Zilele Academice Arădene fiind incluse în programul Zilelor Administraţiei Arădene, cu sesiuni naţionale de comunicări ştiinţifice. UVVG sărbătoreşte, sâmbătă şi duminică, Noaptea Muzeelor”, cu Muzeul Memorial Vasile Goldiş şi Colecţia de artă Tudor Arghezi, care vor fi deschise publicului până după miezul nopţii”.

Prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector cu cercetarea ştiinţifică în cadrul UVVG, a amintit câteva dintre lucrările ştiinţifice care vor fi prezentate în plen: “Vasile Goldiș – părintele naţiunii române – 150 de ani de la naștere”, prezintă: Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Președintele Universităţii de Vest “Vasile Goldiș” din Arad; “Sistemul de educaţie academică prin prisma conferinţei ministeriale Bologna de la Bucureşti (26-27 aprilie 2012)”, prezintă: Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, Rectorul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad); “Concepţia europeană despre guvernanţa economică”, prezintă Prof. univ. dr. Silviu Cerna (Universitatea de Vest din Timișoara); “George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel – 100 de ani de la naştere”, prezintă: dr. Ciprian Valentin Mihali (Institutul de Ştiinţe ale Vieţii, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad).

Pe întreg parcursul Zilelor Academice se vor desfăşura sesiuni de comunicări ştiinţifice internaţionale pe facultăţi până duminică 20 mai

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, fondatorul şi preşedintele UVVG, a precizat: “Este o sărbătoare deosebită a Universităţii de Vest Vasile Goldiş,întrucât cercetători şi cadre didactice de la Universitatea noastră şi de la alte 12 universităţi îşi vor prezenta producţia ştiinţifică. Avem un portofoliu extrem de bogat în activităţi ştiinţifice, sociale şi culturale, dar şi colocvii pe care le vom desfăşura la Moneasa şi Chişineu Criş”.