uvvg_aniversare_25.jpgZilele Academice Arădene organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, în perioada 13-17 mai 2015, au debutat, în Aula „Ștefan Cicio Pop”, cu Ședința solemnă a Senatului Universitar, care a deschis activitățile aniversare dedicate celor 25 de ani de la înfiinţarea Universităţii. La eveniment au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Univeristății, prorectorii Universității, decanii și membrii senatului Universitar, invitați precum prof. univ. dr. Verginia Vedinaș și Doina Arghezi, soția regretatului Baruțu T. Arghezi.

Lucrările s-au încheiat cu ceremonia de dezvelire a Plăcii comemorative – 25 ANI de învăţământ superior, sfințită de un sobor de preoți condus de Arhiepiscopul Timotei Seviciu. Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, a subliniat evoluția Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad în cei 25 de ani de existență și valorile pe care le-a clădit Universitatea de-a lungul timpului.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, a precizat: „Este un moment important pentru cadrele didactice, studenții universităţii, personalul tehnic administrativ, cărora le aducem mulțumirile conducerii Universităţii pentru contribuția pe care au avut-o la edificarea Universităţii de Vest Vasile Goldiș într-un spirit european. Încă de la începuturi, Universitatea noastră, care poartă numele marelui ideolog și făuritor al Marii Uniri, s-a bazat pe o strategie verosimilă, o strategie academică care să o susțină în contextul activităţii academice, a cercetării științifice, a formării unor absolvenți cu o bogată cultură europeană. Astăzi, la împlinirea celor 25 de ani, le aducem mulțumiri tuturor care au fost alături de noi, pentru că la această universitate și-au încheiat studiile de licență, masterat, doctorat și postdoctorat, peste 82.000 de absolvenți, o cifră care vorbește de la sine, absolvenți care au fost școlarizați prin contribuția universităţii, a părinților și fără nici un ban din partea statului”.

„Este un moment de referinţă, întrucât Universitatea noastră are rezultate notabile și în domeniul cercetării științifice, prin Institutul de Științe ale Vieții în care am făcut o investiție de aproape 20.000.000 de euro. Lucrările științifice care s-au publicat în număr foarte mare, personalul pe care l-am calificat special, sau l-am adus din străinătate pentru a lucra la acest institut, au obținut rezultate cu care ne mândrim. Au intrat în circuitul european și mondial al cercetării științifice, iar perspectivele Institutului nostru sunt extrem de favorabile pentru viitor. Ne pregătim pentru o etapă nouă în viața Universităţii în care să valorificăm potențialul acumulat în acești ani, să putem să întregim, în contextul țării noastre, Universitatea de Vest Vasile Goldiș cu noi candidați, care să urmeze studiile universităţii noastre, să obținem rezultate de perspectivă, astfel încât să creăm spaţiul european al vocației academice universitare”.