Aula „Magna Universitaria” din Campusul Universitar din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a găzduit, zilele trecute, lansarea modulului FEDE: „Cultură și cetățenie europeană”.

Modulul a fost prezentat studenților UVVG de către d-na prof. Lauren Michaud, reprezentant al FEDE (Federation for Education in Europe – Fédération Européenne Des Ecoles) și d-na prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Prof. Lauren Michaud, responsabil cu relațiile europene pentru educație din cadrul FEDE, a declarat: „Am dezvoltat relația de colaborare cu Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad, precum și diplomele și certificatele pe care le propune FEDE învățământului din mediul preuniversitar și universitar”.

Pe timpul vizitei la Arad, prof. Lauren Michaud a avut întâlniri cu vicepreședintele FEDE prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, iar la sediul Inspectoratului Școlar Județean, cu prof. Anca Stoenescu, Inspectorul Școlar Județean Arad, inspectorii adjuncți, cadre didactice din mai multe licee și colegii din Arad.

Prof. Anca Stoenescu, inspector școlar general (delegat) în cadrul ISJ Arad, a subliniat: „Am avut onoarea de ai avea invitați pe doamna Lauren Michaud, director dezvoltare programe educaționale în cadrul FEDE și d-nul prorector al UVVG Arad, Cristian Bențe. FEDE, organizație nonguvernamentală internațională în domeniul educației și formării profesionale, are în componența sa peste 500 de instituții de învățământ superior din Europa și o ofertă de peste 100 de module de pregătire și de formare europeană. În cadrul demersurilor de internaționalizare și de creștere a nivelului de pregătire socioprofesională a cadrelor didactice, FEDE și cu UVVG, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, a lansat în premieră europeană, la Arad, modulul de „Cultură și cetățenie europeană”, un program care răspunde cerințelor de dezvoltare profesională și de formare continuă a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar”.

Prof. Lauren Michaud, însoțită de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, a avut o întrevedere și cu Gheorghe Falcă, primarul Aradului, unde s-a discutat despre viitoarele realații de colaborare.