uvvg_elevi.jpgFacultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, este partener naţional în cadrul proiectului SHEEP, care are drept obiectiv educarea tinerilor în vederea reducerii consumului de energie prin folosirea produselor eficiente energetic.
În cadrul proiectului, Facultatea de Ştiinţe Economice a UVVG va lansa faza naţionala a concursului de videoclipuri, care să promoveaze într-o manieră creativă responsabilitatea în consumul de energie.

Lect. univ. drd. Dan Uşvat, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, coordonatorul naţional al proiectului, a subliniat că „videoclipurile vor putea fi realizate atât animat, cât şi filmat, iar juriul va aprecia gradul de creativitate şi capacitatea motivaţională a acestora în vederea sensibilizării publicului la un consum responsabil de energie. Primii clasaţi vor beneficia de premii motivante. Astfel, ocupantul primului loc va fi premiat în cadrul evenimentului naţional care va avea loc la Timişoara şi va participa împreună cu o delegaţie din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş la faza internaţională a competiţiei, care se va desfăşura la Munchen în Germania, la mijlocul lunii martie”.

Pentu toţi cei interesaţi se va face o prezentare în liceele din municipiul şi judeţul Arad, iar regulamentul poate fi găsit pe pagina de Facebook a proiectului, Romania Aplusplus. „Proiectul SHEEP intră în faza sa finală, cea a culegerii roadelor atât prin derularea acestui concurs, cât şi prin conferinţele organizate în ţară în luna februarie şi în Germania în luna martie. În ceea ce priveşte concursul propus tinerilor din liceele arădene, suntem siguri că va fi un succes datorită creativităţii şi implicării în activităţile proiectului de care aceştia au dat dovadă în ultimii doi ani”, a declarat lect. univ. drd. Dan Uşvat.