Măsurile avute în vedere în zona învăţământului reprezintă mesaje că Executivul doreşte să îndrepte tot ce s-a făcut prost prin Legea educaţiei „Boc-Funeriu”, a declarat premierul Victor Ponta miercuri în şedinţa de guvern.

„Pe zona de Educaţie astăzi avem o ordonanţă prin care mai îndreptăm un pic din aberaţiile legii Boc-Funeriu, în sensul discutat şi cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie. Şi sper ca aceste lucruri pe care le îndreptăm astăzi să ne ajute în continuare să facem sistemul să funcţioneze. La fel, vedeţi cu organizarea bacalaureatului. Dacă avem datorii, să le plătim, poate trebuia să le plătim mai repede. Important e că vreau ca şi examenul de bacalaureat să se desfăşoare, ca şi anul trecut, în condiţii foarte bune”, a afirmat premierul.

Victor Ponta a adăugat că „mesajele” date prin măsurile avute în vedere de Guvern sunt, de fapt, „cele vechi ale mediului profesional”.

„Sunt în sensul în care arătăm că, încet, fără să cutremurăm sistemul, îndreptăm ce s-a făcut prost atunci prin acea lege”, a spus premierul.

Pe ordinea de zi a şedinţei de guvern figura, printre altele, un proiect de hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior. AGERPRES