Reprezentanţii asociaţiilor profesionale şi ai societăţilor ştiinţifice din domeniul educaţiei şi cei ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au decis marţi elaborarea şi semnarea unui protocol de parteneriat pentru aplicarea Legii Educaţiei Naţionale, informează un comunicat de presă remis marţi.

„Mă bucur că asociaţiile profesionale au ales să se implice în punerea în practică a Legii Educaţiei Naţionale. În elaborarea metodologiilor şi în demersul de curriculum este esenţial să-i implicăm pe cei mai buni dintre profesori. Avem nevoie de asociaţiile profesionale inovatoare, iar şansa de a găsi competenţa este maximă în sânul acestor asociaţii. Cred că a trecut vremea când reforma venea prin fax din minister; acum modernizarea prevăzută de Legea Educaţiei trebuie făcută împreună cu profesorii implicaţi din România”, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Petru Funeriu.

Reprezentanţii MECTS şi cei ai asociaţiilor profesionale s-au întâlnit marţi la sediul ministerului. Din partea MECTS au fost prezenţi ministrul Daniel Petru Funeriu, secretarii de stat Oana Badea şi Király András, precum şi directorii principalelor direcţii din minister. Obiectivul întâlnirii, enunţat de ministrul Daniel Petru Funeriu, a fost acela de a implica asociaţiile profesionale din învăţământ în vederea elaborării metodologiilor de aplicare a Legii Educaţiei Naţionale şi a demersului de modernizare curriculară. AGERPRES