Peste 1.000 de elevi din mai multe localităţi rurale, unde rata abandonului şcolar este ridicată, vor fi consiliaţi şi ajutaţi să îşi continue studiile prin programul „Alege şcoala! – o şansă pentru viitor”, anunţă reprezentanţii Fundaţiei World Vision România.

„Este un proiect complex care a antrenat nu doar fonduri şi resurse materiale consistente, ci mai ales o suită de instituţii religioase, filantropice şi educative de referinţă în societatea actuală, respectiv resurse umane de excepţie. Scopul proiectului este acela de prevenire a abandonului şcolar timpuriu a 1.010 elevi preşcolari, şcolari şi adulţi vulnerabili din 5 comunităţi rurale din judeţul Vâlcea, şi anume: Mihăeşti, Bujoreni, Drăgoeşti, Frânceşti şi Dănicei”, se menţionează în comunicat.

Proiectul, lansat luna trecută, este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020 şi se va derula pe o perioada de trei ani, timp în care elevii vor fi implicaţi într-o serie de activităţi educative, atât la şcoală, cât şi la biserică, excursii şi tabere tematice, cu scopul de a-i convinge să nu abandoneze şcoala.

„Proiectul are o abordare integrată asupra fenomenului de risc de abandon şcolar, întrucât îşi propune măsuri de prevenire a părăsirii timpurii a şcolii prin identificarea riscurilor şi a obstacolelor individuale ale fiecărui elev beneficiar şi asumarea unei intervenţii personalizate fiecărui caz”, se mai precizează în comunicat.

Partener în acest demers al Fundaţiei World Vision este Patriarhia Română. AGERPRES