examen titularizare.jpgCurtea de Apel Galati a decis suspendarea validarii rezultatelor concursului de titularizare desfasurat pe 15 iulie in judetul Vrancea, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al institutiei, judecator Marcian Istrate.

Acesta a precizat ca un grup de aproximativ 30 de absolventi ai Universitatii ,,Spiru Haret’ au dat in judecata Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, pentru ca nu au fost lasati sa participe la examenul de titularizare organizat pe 15 iulie si au cerut suspendarea validarii rezultatelor acestui concurs.

Prin sentinta nr.170, in dosarul 1190/44/2009, Curtea de Apel Galati a admis cererea facuta de reclamanti si a dispus suspendarea executarii actului administrativ reprezentat de actul de validare a rezultatelor concursului de titularizare din 15 iulie din judetul Vrancea. Istrate a spus ca hotararea este executorie de drept, dar MECI si ISJ Vrancea pot face recurs in termen de cinci zile la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Referitor la situatia absolventilor Universitatii ,,Spiru Haret’, care nu au dat examen de titularizare in judetul Galati, purtatorul de cuvant al ISJ Galati, profesor Nicoleta Cranganu, a declarat ca nu exista o situatie similara cu cea din Vrancea.


,,Noi le-am comunicat celor de la ,,Spiru Haret’ ca nu se pot prezenta la acest examen pentru ca nu au absolvit o forma de invatamant acreditata sau autorizata. Din cei peste 60 de absolventi ai acestei univesitati, care ar fi dorit sa participe la acest concurs, niciunul nu s-a prezentat la examen’, a spus Cranganu.