Valoarea costului standard per antepreşcolar / preşcolar / elev pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale va fi anul acesta de 6.386 lei, cu 4,5% mai mare decât anul trecut, prevede un proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică.

Potrivit Notei de fundamentare, valoarea costului standard per antepreşcolar / preşcolar / elev pentru coeficientul 1 aferent „cheltuielilor cu salariile”, în anul 2022, ar urma să fie de 6.386 lei, cu 4,5% mai mare decât în anul 2021, când a fost de 6.111 lei.

„La această valoare s-a ajuns prin majorarea cu 4,5% a coeficientului 1 aferent anului 2021, în valoare de 6.111 lei şi reprezintă impactul majorărilor salariale ca urmare a aplicării prevederilor art. I alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, se arată în nota de fundamentare.

Proiectul prevede că va creşte cu 7,8% faţă de anul trecut, ajungând la 485 de lei şi valoarea costului standard per antepreşcolar / preşcolar / elev pentru costurile privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor şi cheltuielile prevăzute la articolul bugetar „bunuri şi servicii”. AGERPRES