Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof.dr. Vasile Astarastoae, a fost ales rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi. Profesorul Astarastoae, care a avut cinci contracandidati, a beneficiat de sustinerea celor patru decani din UMF, dar si a studentilor. In urma alegerilor, medicul iesean a primit 319 voturi din 476 posibile.
Cel de-al doilea clasat, managerul Spitalului ”C.I. Parhon”, dr. Adrian Covic, a primit 85 de voturi, in timp ce fostul rector Vasile Burlui a strans doar 11 voturi.

„Lumea academica astepta mesajul meu, de a conduce in principiul democratiei participative. De acum am o mare responsabilitate, dar ma bucur ca am legitimitate data de multele voturi obtinute la fiecare facultate a universitatii si din partea studentilor”, a declarat noul rector Vasile Astarastoae.

Potrivit acestuia, functiile pe care le mai detine in prezent – cea de presedintele al Colegiului Medicilor din Romania, director al Institutului de Medicina Legala Iasi, membru al Comisiei pe probleme de sanatate de la Cotroceni si membru in Comitetul Director de Bioetica al Consiliului Europei – nu-i vor afecta activitatea la conducerea UMF Iasi.