Noul rector al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” este prof. univ. dr. Vasile Isan, de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor.
La alegerile de pe 15 februarie, Vasile Isan a totalizat 38 de voturi, in timp ce contracandidatii sai, Ovidiu Cirja de la Facultatea de Matematica si Dan Cristea de la Informatica, au obtinut doar 11, respectiv 21 de voturi.

Surprins de rezultat, noul rector a marturisit ca acum doua luni nu se gindea sa candideze pentru cea mai inalta functie din universitate. „Programul meu era cu totul altul. Nu mi-am propus sa particip la alegeri, dar am fost motivat de increderea pe care mi-au acordat-o colegii. Obiectivul meu si, sper si al echipei manageriale, este sa aducem universitatea la un nivel de top mondial. Clasamentele din acest domeniu nu sint asemenea celor din sport, dar reflecta o tendinta care s-a transmis din mediul afacerilor: competitorul si competitia”, a spus Isan, care a precizat ca programul sau managerial se axeaza pe egalitate si continuitate.

De asemenea, au fost alesi si prorectorii Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”. De programe preuniversitare si de licenta se va ocupa Constantin Salavastru, de programe de masterat si doctorat – Gheorghe Iacob, de cercetare si inovare – profesorul Gheorghe Popa, de dezvoltare institutionala – tizul sau, preotul Gheorghe Popa, de relatii internationale – Henri Luchian, iar de servicii pentru studenti si absolventi – Carmen Cretu. Noul cancelar al universitatii este Catalin Tanase, directorul Gradinii Botanice.
„Doua treimi din prorectori sint aceiasi. Ma bucur ca li s-au recunoscut meritele si ca s-a continuat in aproximativ aceeasi formula. Conform metodologiei, voi fi alaturi de noua conducere pina cind se va primi de la Ministerul Educatiei validarea in functie”, a declarat ex-rectorul Dumitru Oprea.