VEHMED – Cercetarea științifică în anticamera noului an universitar la “Danubius” Galaţi

danubius-sediu_mic.jpgProiectul POSDRU VEHMED, care se adresează studenților Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, specializarea Comunicare si Relatii Publice, din cadrul Universităţii “Danubius” din Galaţi va continua să deruleze în noul an universitar 2011-2012 activități interesante pentru studenți.

După sesiunile de dezbateri centrate pe teme precum: tranzitia de la statutul de student la cel de angajat, rolul profesiei de jurnalist, rolul regulatorilor și al legislației în industria media, interesul public și jurnalismul responsabil, în perioada următoare vor avea loc noi activități.

Dintre acestea menţionăm:

– crearea unor întreprinderi simulate în domeniul media, etapă în care partenerul francez va elabora două rapoarte de recomandări privind dezvoltarea unei televiziuni și a unui ziar competitiv operat de studenți.

– crearea în cele trei regiuni (Bucuresti, Cluj, Galati) a trei întreprinderi simulate în media având trei departamente de producție și distribuție, un ministudio TV pentru emisie TV on-line și o redacție pentru dezvoltare ziare. Fiecare studio TV va avea echipamentele necesare pentru producția de emisiuni și emisia pe internet.

– instruirea experților care vor asista studenții, de către un expert în televiziuni operate de studenți de la National Student Television Association (NaSTA) din Marea Britanie.

– prezentarea concluziilor raportului întocmit de un expert al partenerului francez, referitor la crearea unor televiziuni/ziare competitive operate de studenți.

– elaborarea de materiale – suport, pentru informarea referitoare la întreprinderile simulate (ghiduri generale de îndrumare axate pe structura, procesele și tehnologiile cu care vor intra în contact, rolul, drepturile și obligațiile studenților pe perioada celor 3 luni; beneficiile participării la program și ghiduri specifice de îndrumare pentru diferite operații și activități din cadrul întreprinderilor).

– dezvoltarea și promovarea portalului web al proiectului, care va cuprinde prezentarea proiectului, rezultatele acestuia, secțiuni specifice pentru fiecare student în parte. Portalul va fi construit în special în vederea promovării capacității studenților către potențiali angajatori din domeniu. Se vor elabora broșuri de prezentare a portalului și se vor distribui către diferiți angajatori și alte părți interesate.