ponta_2012.jpgPremierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că este mulţumit de felul în care ministerul Educaţiei şi profesorii au gestionat examenul de evaluare naţională şi Bacalaureatul, apreciind că este o excepţie cazul inspectorului de la Arad, suspectat de trafic de influenţă.

„Eu sunt mulţumit de felul în care ministerul Educaţiei, profesorii (..) au gestionat şi Evaluarea naţională, acum şi Bacalaureatul. Sigur că nu se poate să nu fie şi cineva care să ne facă de râs. La Arad însă aţi acţionat foarte bine – organele de cercetare penală şi dvs. care aţi acţionat administrativ. Învăţătură de minte, dacă mai e cineva care încă mai crede, în 2014, că poate să vândă subiecte sau să facă altceva! Însă de la o singură excepţie, care evident era mediatizată, nu vreau să uităm că 99,9 la sută din profesori, din cei care erau implicaţi, şi-au făcut treaba foarte bine”, a spus prim ministrul la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, l-a destituit luni pe Mihai Spânu din funcţia de Inspector şcolar general adjunct al judeţului Arad suspectat de procurori de trafic de influenţă. Inspectorul le-ar fi promis mai multor candidaţi că îi va ajuta să promoveze probele Bacalaureatului în schimbul unor sume de bani. AGERPRES