ponta_victor_mare.jpgPremierul Victor Ponta a declarat, joi, că existenţa proiectului privind achiziţia a 600 de microbuze şcolare reprezintă un lucru foarte bun pentru infrastructura din Educaţie şi că în urma contestaţiei ce a fost depusă la licitaţia derulată de Ministerul Dezvoltării, CNSC şi Curtea de Apel vor decide cu exactitate firma câştigătoare.

„Toate licitaţiile în România sunt contestate. Nu cunosc nicio licitaţie necontestată. După ce se pronunţă CNSC-ul, în baza experienţei pe care o avem de la alte licitaţii, în mod sigur va fi contestată la Curtea de Apel, indiferent de ce decide Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. După ce dă Curtea de Apel, ne apucăm de treabă”.

„Sunt convins că CNSC-ul şi Curtea de Apel vor stabili exact câştigătorul. Cine e câştigător, acela aduce microbuze, dar faptul că o să avem 600 de microbuze pentru şcolile din România e un lucru foarte bun. Aşa cum e bun faptul că avem 240 de milioane de euro din alte programe europene tot pentru finalizarea şcolilor. Aşa cum e bine că am afectat mai mulţi bani în buget „, a declarat Victor Ponta într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Ponta a adăugat că toate aceste investiţii în infrastructura şcolară vor permite Guvernului să fie mult mai dur în activitatea desfăşurată în sistemul de educaţie. „Asta ne va permite să fim mult mai duri în activitatea de zi cu zi. Pentru că ceea ce s-a întâmplat de la începutul anului, fondul clasei, meditaţii, sunt lucruri pe care, la un moment dat, trebuie să oprim şi nu poţi să le opreşti doar pe partea, ştiţi cum, de restricţie. Trebuie să pui ceva în loc şi atunci toate aceste fonduri şi programe pe care le găsim pentru Educaţie… Dacă vorbim de microbuze, cred că ştiţi că banii pentru microbuze vin din vânzarea certificatelor de emisii. Deci am găsit un proiect special tocmai pentru Educaţie. Şi toţi banii pe care-i avem disponibili peste tot îi folosim pentru Educaţie ca să putem să cerem mai multă exigenţă şi mai multă ordine în sistemul de educaţie”, a mai declarat premierul. AGERPRES