ponta_microfoane.jpgPremierul Victor Ponta a declarat, luni, la Ministerul Educaţiei, că în maximum cinci ani în toate şcolile din România ar trebui să existe internet. Prezent la semnarea contractului prin care în următoarele 6 luni aproape 2.500 de şcoli vor fi conectate la internet, primul ministru a spus că „va trebui să ajungem în următorii trei, patru, cinci ani maxim să avem în toate şcolile. 2500 e un început foarte bun şi foarte promiţător”.

Victor Ponta s-a declarat mulţumit că majoritatea şcolilor care vor beneficia de acest contract sunt din mediul rural. „Sunt treizeci şi ceva de milioane de euro. (…) Domnul ministru m-a asigurat că e vorba în special de şcoli din mediul rural şi din urbanul mic, pentru că în Bucureşti, în oraşele mari, copii au deja acces la internet. Unde mai e şansa egală? (…) Vorbim de milioane de copii care învaţă în mediul rural unde condiţiile sunt mai dificile”, a afirmat premierul.

Şeful executivului a criticat faptul că proiectul a întârziat aproape şapte ani, dar şi că, pentru implementarea sa, a fost nevoie de implicare până la nivel de prim ministru. „Faptul că a trebuit ca miniştrii şi primul ministru să se ocupe de un proiect ca să se facă denotă de fapt o mare slăbiciune a sistemului nostru administrativ”, a afirmat Victor Ponta.

Răspunzând unei întrebări potrivit căreia unul dintre câştigătorii licitaţiei ar fi cercetat de Parchet în urma unei anchete a Corpului de Control al Primului Ministru, Victor Ponta a răspuns : „Toţi suntem la Parchet în ţara asta”, adăugând că, după cunoştinţele sale, în acest caz s-au respectat toate procedurile prevăzute de legislaţia europeană. AGERPRES