ponta_2014_dreapta.jpgPremierul Victor Ponta a declarat luni că nu are în vedere remanierea vreunui ministru, nici a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, care, deocamdată, trebuie să se ocupe de organizarea bacalaureatului.

„Nu am în vedere aşa ceva (n.r.- remanierea vreunui ministru). Pe surse sunt tot felul de lucruri, pe mine mă interesează cum se termină testele naţionale şi bacalaureatul, unele lucruri au fost bune, altele mai puţin bune, nu vreau să mă pronunţ eu decât la final, dar deocamdată responsabilitatea domnului Pricopie, şi asta am şi vorbit cu el zilele trecute şi vorbesc şi zilele acestea, este ca aceste proceduri esenţiale pentru sistemul de educaţie preuniversitară să se desfăşoare cât mai bine”, a spus Ponta, la Orăştie, întrebat dacă are în vederea remanierea ministrului Educaţiei sau a altor membri ai cabinetului.

Întrebat ce părere are de cererea unor părinţi de a se recorecta lucrările de la testele naţionale, premierul a spus că aşteaptă o analiză a specialiştilor pe acest subiect. „Am văzut, m-am uitat, vreau să văd ce spun specialiştii, şi eu sunt părinte şi întotdeauna dacă copilul meu nu ia o notă de care să fiu mulţumit aş vrea altceva. Vreau să văd ce spun specialiştii pentru că nu pot să decid eu politic aşa ceva, nici nu ar fi bine”, a menţionat Ponta.

El a mai adăugat că la şedinţa Comitetului Executiv al PSD de la Orăştie sunt prezenţi aproape toţi miniştrii care vor discuta cu liderii de filiale, în afară de Remus Pricopie căruia i-a cerut să rămână la minister pentru a se ocupa de bacalaureat, aceasta fiind „o chestie mai importantă decât orice fel de întâlnire a noastră”. AGERPRES