ponta_primplan1.jpgPremierul Victor Ponta a declarat luni, la Târgu-Jiu, că în zilele următoare va discuta cu miniștrii Educației, Finanțelor și Muncii despre locul personalului din sistemul de educație în legea privind salarizarea în sectorul bugetar, în așa fel încât în acest domeniu și cel al sănătății să se păstreze același ritm al creșterilor salariale.

El a afirmat că trebuie rezolvate și problemele apărute în urma creșterii salariului minim, fapt care a dus la compactarea salariaților cu vechime mai mare sau cu pregătire diferită din sănătate și educație.

„În zilele următoare voi discuta cu ministrul Educației, cu cel de Finanțe și cel al Muncii despre finalizarea locului sistemului de educație în legea privind salarizarea în sectorul bugetar în așa fel încât să păstrăm un principiu la care țin foarte mult, adică sănătatea și educația să meargă în același ritm, apropo de creșteri salariale; să rezolvăm probleme create de creșterea salariului minim pentru că tot urcând salariul minim am ajuns să compactăm în special în educație și sănătate pe cei cu vechime mai mare sau cu pregătire diferită. E foarte bine că i-am urcat pe cei cu salarii mici, dar trebuie, totuși, să păstrăm un raport rațional. Să văd care sunt efectele noii legi pe care am adoptat-o privind salarizarea personalului nedidactic (…) și să reușim ceea ce ne-am propus, ca la rectificarea bugetară să plătim în avans toate titlurile executorii pe 2016, a afirmat Ponta. AGERPRES