Videoconferinta interactiva la UVVG Arad cu Universitatea Catolica din Louvain

uvvg_francofon1.jpgFacultatea de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative din cadrul Universitatii de Vest “Vasile Goldis” a gazduit o noua videoconferinta din cadrul proiectului “Uniunea Europeana, Francofonie, Belgia. Puncte de vedere cu tarile din Europa Centrala si de Est in domeniul relatiilor internationale si a democratiei”, desfasurat in parteneriat cu Universitatea Catolica din Louvain (Belgia).

Proiectul, o premiera nationala academica, este finantat de Uniunea Europeana, sub egida Comisiei francofone din Parlamentul European si cea francofona din Parlamentul Romaniei

Proiectul presupune desfasurarea a 15 videoconferinte interactive, in limba franceza, utilizandu-se un sistem informatic performant, prin care specialisti in relatii internationale de la Universitatea din Louvain isi expun ideile cursantilor din Romania. Primele videoconferinte au fost sustinute de prof. Rosoux si Debrouwer, iar cea de ieri de catre prof. Laborderie.

In cadrul proiectului au fost integrați si doi specialisti romani de marca, academicianul Razvan Theodorescu si profesorul Petre Roman, cadre didactice asociate ale Universitatii de Vest “Vasile Goldis”, care vor sustine doua videoconferinte in 17.11.2009, respectiv 24.11.2009, incepand cu ora 15,00.

Videoconferintele sunt publice. Alaturi de studenti și masteranzi de la specializari precum stiinte politice, relatii internationale si limbi moderne aplicate (engleza – franceza), fiind invitate și alte persoane publice si private din Arad si din tara, practic invitația este publica, singura condiție fiind cunoașterea multumitoare a limbii franceze.

Conf. univ. dr. Marius Grec, decan al Facultatii de Stiinte Politice si Administrative, a subliniat ca proiectul are menirea de a face mai bine cunoscute realitatile francofone din Europa de Est si Rasariteana. In urma evaluarii finale a cursantilor, acestia vor primi Certificate europene de competența in tematica conferințelor. Videoconferintele pot fi urmarite inregistrate si pe site-ul “Goldis TV”.