viorel manzu.jpgUniversitatea din Le Havre, Franta, a acordat rectorului Universitatii Dunarea de Jos din Galati, prof.dr.ing. Viorel Minzu, titlul academic de Doctor Honoris Causa pentru remarcabile rezultate obtinute in activitatea academica si stiintifica. Festivitatea de conferire a titlului a avut loc pe 2 iulie.

,,Acest fapt reprezinta o mare onoare pentru mine si o incununare a unor eforturi de a avea relatii fructuoase cu Universitati din Franta. Personal, consider ca este o floare intr-o lume care e tentata sa vada mai mult raul decat binele”, a marturisit rectorul Viorel Minzu la intoarcerea in tara.

Universitatea din Le Havre a sarbatorit in acest an implinirea a 25 de ani de la infiintare. Primul acord de colaborare al Universitatii Dunarea de Jos din Galati cu Universitatea din Le Havre a fost semnat in 1992. De atunci si pana in prezent, intre cele doua institutii de invatamant superior s-a dezvoltat o relatie de colaborare extrem de fructuoasa pe toate planurile – mobilitati pentru studenti si profesori, proiecte de cercetare in comun, etc. ,,De altfel, titlul acordat este si o recunoastere a exemplarei colaborari intre cele doua institutii” – a precizat rectorul Viorel Minzu.

Cele mai multe colaborari au fost inregistrate in domeniile tehnic si economic, dar vor fi puse bazele unor acorduri si in alte zone. ,,Satisfactia personala este cu atat mai mare cu cat relatia cu Universitatea din Le Havre merge foarte bine si sunt reale premise de continuare in domenii de cercetare ca: chimia aplicata in industria cosmetica, toxicologie, piscicultura, stiinte umaniste s.a.”, a declarat prof.dr.ing. Viorel Minzu.

In cadrul festivitatii din 2 iulie a.c., Universitatea din Le Havre a mai acordat titlul de Doctor Honoris Causa si altor 3 personalitati mondiale: prof. Vladimir Kolossov, Universitatea din Moscova, prof. Leon O. Chua, Universitatea din Berkeley, prof. Eros Roberto Grau, Universitatea din Sao Paulo.