Vizită de studiu în Spania a unei delegaţii a Şcolii Gimnaziale “Emil Isac” din Cluj-Napoca

cluj_emil_isac.jpgImplicarea Şcolii Gimnaziale “Emil Isac” din Cluj-Napoca în proiectul multilateral Comenius, proiect desfăşurat în perioada 2012 – 2014, denumit ESRA – European Schools Rock Around alături de Spania, Turcia şi Suedia s-a concretizat prin vizita celor patru cadre didactice şi a celor patru elevi la şcoala parteneră din Lupion, Spania în perioada 11- 15 noiembrie.
Guprul de clujeni a fost deosebit de încântat de căldura cu care gazdele i-au primit. Activităţile pe care le-au realizat împreună cu partenerii spanioli s-au dovedit a fi o experienţă de neuitat atât pentru elevi cât şi pentru dascăli.

Într-un timp relativ scurt s-a reuşit vizitarea a numeroase edificii de cultură şi civilizaţie spaniolă existente în oraşele Granada, Baesa, Ubeda. De asemenea, au fost vizitate Parcul Naţional Sierra de Segurra şi fabrica veche de ulei de măsline din Lupion.

Părinţii cred că datorită acestui Program de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, program Sectorial Comenius finanţat de Comisia Europeană, unii dintre elevi au avut posibilitatea să călătorească pentru prima dată în afara ţării. Au fost impresionaţi de tot ceea ce au văzut, de stilul de viaţă şi tradiţiile spaniolilor. S-au simţit foarte bine în mijlocul familiilor la care au stat.
“Pentru mine personal ,mărturisesc sincer că a fost o întâlnire la care am participat cu toată fiinţa mea. Am fost provocată ca şi cadru didactic,colaborând cu partenerii noştri, în activităţi propuse de ei, învăţând lucruri noi unii de la alţii, ceea ce este foarte important. O altă provocare pentru noi a fost comunicarea interumană, înţelegând acum, o dată în plus, că spiritul de echipă, respectul reciproc şi schimburile culturale înlesnesc realizarea pe deplin a obiectivelor proiectelor educaţionale atât de necesare formării personalităţii omului nou, adică a elevilor noştri”, a spus prof. Gabriela Bot.