arad_univ_vlaicu.jpgTrei universităţi italiene şi-au manifestat dorinţa de a stabili acorduri în diferite domenii cu Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad. Buna colaborare pe care universitatea arădeană o are cu mediul academic italian este deja intrată în tradiţia relaţiilor bilaterale ale universităţii arădene cu universităţi din Europa. Acorduri semnate în cadrul programelor Erasmus, proiecte de parteneriate pe cercetare, sunt doar câteva din realizările concrete ale acestor relaţii bilaterale.

Rectorul UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, împreună cu conf. univ. Dr. Eugenia Ţigan, a fost recent într-o vizită în oraşul italian Napoli, unde a stabilit noi oportunităţi de colaborare cu trei universităţi de prestigiu din oraşul italian.

Este vorba de două instituţii de învăţământ superior de stat (Universitatea Federico II şi Universitatea “Partpe”) şi o universitatea privată. Toate cele trei instituţii şi-au manifestat interesul pentru o colaborare cu UAV, pe diferite domenii, în special pe cercetare, dar şi în profil umanist sau didactic.

“Orice vizită pe care o facem într-o universitate europeană este un pas spre un nou parteneriat care poate duce la dezvoltarea instituţiei noastre de învăţământ şi la creşterea vizibilităţii în plan european“, a precizat rectorul UAV, Lizica Mihuţ.