Consiliul Local Sector 5 a adoptat, în şedinţa de pe 31 martie, un proiect privind acordarea de vouchere de câte 1.000 de lei pentru profesori din învăţământul preuniversitar de stat în scopul achiziţionării de cursuri de dezvoltare a competenţelor digitale.

Programul „Voucher educaţional” va fi derulat de Primăria Sectorului 5, în colaborare cu Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” şi unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din sector.

Hotărârea aprobă protocolul de colaborare între cele trei părţi. Conform protocolului, printre obligaţiile Primăriei Sectorului 5 se numără cea de a asigura punerea la dispoziţia Centrului „Ştefan Iordache” a bazei de date privind situaţia nominală a profesorilor posibil beneficiari ai programului.

Centrul „Ştefan Iordache” va derula procedurile pentru achiziţionarea voucherelor şi va transmite Primăriei Sectorului 5 voucherele pentru distribuirea lor, cu sprijinul directorului unităţii de învăţământ, către beneficiarii programului. Unitatea de învăţământ se obligă să promoveze programul şi să distribuie voucherele educaţionale. AGERPRES