Semnarea unui document, o provocare în această perioadă

Procesul de semnare și transmiterea unui document oficial s-a dovedit a fi o adevărată provocare în perioada de distanțare socială impusă recent de autorități. Organizațiile care nu și-au întrerupt activitatea pe durata stării de urgență au fost nevoite să identifice soluții rapide și legale pentru asigurarea continuității interacțiunilor cu partenerii, dar și în relațiile cu angajații.

În acest context, o companie inovatoare de software, Wing Leading Edge, a lansat o soluție integrată de management al documentelor și semnătură digitală: wingSIGN. Cu ajutorul acesteia, utilizatorii pot stoca într-un singur loc toate informațiile și documentele contractuale pentru clienți, furnizori, parteneri sau angajați, le pot genera dinamic și semna cu valoare juridică, fără să mai fie nevoie de imprimarea, semnarea fizică și transmiterea prin curier a acestora.

 

Ușor de instalat, ușor de folosit

wingSIGN este o soluție ușor de implementat, atât la client cât și în Cloud, care asigură managementul contractelor și înrolarea de colaboratori noi, oferind totodată o modalitate eficientă de păstrare a informațiilor într-o formă  structurată. Platforma permite încărcarea de  șabloane și configurarea rapidă de fluxuri de lucru, precum și opțiuni în alegerea furnizorilor de servicii de încredere, pentru toate tipurile de semnături digitale: simple, avansate sau calificate (SES, AES, QES). wingSIGN a fost creată cu gândul la utilizatorul final, fiind astfel o aplicație ușor de deprins și folosit și, în același timp, de încredere din punct de vedere al securității datelor pe care le procesează. E accesibilă de pe orice tip de echipament (PC, telefon, tabletă), folosind orice browser internet.

Aplicația wingSIGN permite colaborarea mai multor utilizatori pe același document, cu funcții integrate de versionare și comparare modificări. Template-uri de documente încărcate în sistem pot fi completate automat cu date existente sau obținute în procesul de înrolare al partenerilor / utilizatorilor externi. De asemenea, utilizatorul are acces la o vizualizare de tip 360 grade asupra întregului istoric al interacțiunii cu un partener/furnizor, oferind astfel organizației dumneavoastră funcționalități de sistem CRM (customers relationship management).

 

Inovația: semnătura cu valoare juridică, la distanță

Cu adevărat inovator este însă procesul integrat de obținere a unei identități digitale pentru partenerii externi, care astfel pot semna digital cu valoare juridică. Astfel, wingSIGN poate fi utilizată și în relația cu partenerii care nu folosesc încă un serviciu de semnătură electronică. Pentru aceștia, procesul se realizează în 3 pași: furnizarea de date personale și de contact, confirmarea identității prin apel video, semnarea electronică a documentelor. Și în acest caz, documentele au valoare juridică similară semnăturii olografe și nu necesită imprimare, semnare și transmitere prin curier.

Puteți solicita un demo al soluției aici, sau detalii pe www.wingsign.wle.ro

 

Soluția wingSIGN a fost dezvoltată de Wing Leding Edge, o companie de tehnologie a informației fondată în 2015, cu capital exclusiv românesc. WLE oferă soluții digitale și servicii cu misiunea de a utiliza inovația pentru a transforma provocările de business ale unei organizații în avantaje competitive.