Aproximativ 130 de cadre didactice din mai multe localităţi harghitene participă în această săptămână la work-shopuri despre învăţarea optimismului, susţinute de specialişti din Ungaria.

Iniţiativa aparţine Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, care doreşte să deruleze un proiect prin care specialişti din diferite domenii îi învaţă pe dascăli lucruri care le sunt folositoare în activitate.

Inspectorul şcolar general, Ferencz Salamon Alpar, a declarat joi, pentru AGERPRES, că cei doi specialişti susţin work-shopuri în şcoli din Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Şimoneşti şi Cozmeni, iar dacă reacţiile din partea dascălilor vor fi pozitive, se va continua şi în alte unităţi de învăţământ.


‘Trebuie să se înţeleagă că nu e vorba de psihoterapie sau ceva asemănător. (…) Specialiştii din Ungaria au făcut mai multe cercetări din care reiese că optimismul poate fi învăţat şi atunci când împrejurările nu sunt foarte prielnice. Dorim ca dascălii să folosească abilităţile dobândite atât la şcoală, cât şi în familie’, a afirmat Ferencz Salamon Alpar. Inspectorul şcolar general a spus că aceste work-shopuri fac parte, practic, dintr-un proiect-pilot al instituţiei pe care o conduce şi care se va numi ‘Specialişti la voi acasă’. În cadrul acestuia, specialişti renumiţi din România şi din străinătate vor susţine seminarii în şcolile harghitene şi le vor oferi dascălilor informaţiile de care au nevoie pentru a-şi îmbunătăţi activitatea.


‘Dorim să sprijinim efectiv cadrele didactice, care pot participa la seminarii gratuite susţinute de specialişti în diferite domenii, de la modalităţi de predare până la asistenţă psihopedagogică. (…) Acum întocmim o listă de nevoi, dar căutăm şi specialişti din ţară şi străinătate, pe care am putea, cu ajutorul sponsorilor, să-i aducem în Harghita’, a precizat Ferencz Samalon Alpar. AGERPRES