uvvg_bioetica.jpgCentrul Cultural Italian din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a găzduit, în data de 25.02.2014, un workshop de bioetică susținut de o delegație a Universității din Padova formată din Prof. univ. dr. Corrado Viafora, fondatorul masteratului de Bioetică de la universitatea italiană și coordonatorul celui mai important centru european – „Erasmus Mundus Master of Bioethics” și Prof. univ. dr. Mariassunta Piccini, cercetător în Drept, care se ocupă de comisia de Bioetică de la Universitatea din Padova.

La lucrări au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, Tiberiu Grunwald, directorul Centrului Cultural Italian, membrii Centrului de Bioetică a UVVG și studenți Erasmus.

Tiberiu Grunwald, directorul Centrului Cultural Italian, a subliniat că, cei doi profesori din cadrul Universității din Padova au venit la Centrul Cultural Italian pentru a asista la construirea Centrului de Bioetică în Arad, în cadrul UVVG, în urma căruia se va contura un protocol de colaborare între Universitatea din Padova și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” care va fi semnat de cei doi rectori.

Prof. Corrado Viafora, fondatorul masteratului de Bioetică la Universitatea din Padova, a declarat: „Sunt foarte bucuros să mă aflu la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și, de asemenea, sunt plăcut impresionat de modul cum s-a desfășurat prima întâlnire în cadrul seminarului de bioetică. Esența bioeticii constă tocmai în această colaborare și în diversele opinii puse împreună, cu atât mai mult cu cât avem ocazia să facem lucrul acesta între Universitatea din Padova și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad”.

Prof. univ. dr. Mariassunta Piccini a subliniat că „proiectul va pune împreună diverse perspective legale, sociale, filosofice, iar în urma colaborării dintre cele două universități vom avea rezultate foarte bune”.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a declarat: „Am avut plăcerea de a avea invitați profesori de la Universitatea din Padova pe teme legate de bioetică la care au participat membrii Centrului de bioetică a Universității noastre, care reunește psihologi, sociologi, juriști, medici și filosofi”.