univ_bc_bliss.jpgUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a găzduit pe 11 aprilie Workshop-ul intitulat „ICT for Sustainable Development. Supporting the United Nations Sustainable Development Goals”, în cadrul proiectului bilateral BLISS. Deschiderea evenimentului a avut loc în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău fiind coordonat de doamna prorector Prof. univ. dr. Elena Nechita și Prof. univ. dr. Mehdi Jazayeri, Università della Svizzera Italiana, Lugano, Switzerland.

De asemenea, la acest workshop au participat profesori de la Universitatea din Lugano, reprezentanţi ai Microsoft Romania, ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, filiala Bacău, Companiei Adservio din Iaşi, Fundaţiei pentru Sprijin Comunitar din Bacău, precum şi companiile de IT&C din Bacău, cu care universitatea colaborează în mod constant, care au afirmat pe parcursul derulării evenimentului impactul și importanța ITC în diferite sectoare de activitate.

Profesorul Mehdi Jazayeri a precizat că workshop-ul face parte din acest proiect ce se derulează încă din anul 2013 și că în această vară va fi finalizat. Mai mult decât atât, profesorul a mai ținut să amintească prietenia, deschiderea și buna colaborare pe care Universitatea din Lugano a creat-o și o menține cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

În partea a doua, studenții de la programele de studii Informatică și Comunicare și relații publice au susținut un Debate – Pro și Contra Social media, coordonați de Conf. univ. dr. Cristina Cîrtiță-Buzoianu și Lector univ. dr. Cosmin Tomozei. Activitățile Workshop-ului s-au încheiat cu un Târg de cariere, la care au fost prezentate oferte de stagii de practică și/sau locuri de muncă ale companiilor Softescu SRL, ISSCO Bacău, SCC România, filiala Bacău, Aerostar SA Bacău, Tekro Service Bacău.

Proiectul BLISS: Bacău and Lugano – Teaching Informatics for a Sustainable Society este finanţat printr-un grant din partea Elveţiei pentru Uniunea Europeană Extinsă.