uav.jpgPe 28 mai va avea loc la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad un workshop pe tema interculturalităţii în organizarea studenţilor. Workshop-ul „Interculturalitatea în lumea contemporană”, devenit tradiţional în cadrul UAV, aflat deja la a VII-a ediţie, are anul acesta o notă de originalitate.

Pentru prima dată cei care organizează acest eveniment sunt studenţii masteranzi şi cei de la programul de studii postuniversitare nivelul II al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul UAV. Tot ei vor fi cei care vor şi analiza rezultatele cercetărilor şi vor prezenta concluziile într-o şedinţă plenară.

„Este de apreciat faptul că studenţii se implică în organizarea acestui eveniment, că sunt responsabili de bunul mers al întregii activităţi. De altfel, în cadrul universităţii noastre, implicarea studenţilor în bunul mers al vieţii academice are un rol important”, puncta rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.


Workshopul este focalizat pe dezvoltarea competenţelor interculturale ale participanţilor. Vor fi prezentate în cadrul microatelierelor rezultatele studiilor de teren şi a microcercetărilor efectuate pe această temă. Sesiunea de postere va completa activităţile zilei.