Conferinţe ştiinţifice, workshop-uri, expoziţii de echipamente şi noi tehnologii, prezentări de oferte educaţionale ale facultăţilor, dar şi de oportunităţi de angajare, precum şi alte manifestări conexe vor avea loc la cea de-a VIII-a ediţie a PoliFest, a cărei deschidere oficială are loc pe 11 aprilie.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, facultăţile din cadrul UPB vor organiza Ziua Porţilor Deschise, ce va include atât vizite în laboratoare sau amfiteatre, cât şi posibilitatea acordată elevilor de liceu doritori de a lua parte la unele cursuri, pentru o zi, în cadrul secţiunii „Student pentru o zi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Politehnica din Bucureşti.

Potrivit organizatorilor, la ediţia din acest an a PoliFest se estimează un număr de 20.000 de participanţi, mai mare cu aproximativ 5.000 faţă de 2018. Totodată, Ministerul Cercetării va avea un stand propriu.

Conform rectorului UPB, Mihnea Costoiu, a fost lărgită aria evenimentelor incluse în PoliFest şi s-a încercat o creştere a atractivităţii evenimentului. „Încă de la primele ediţii, evenimentul s-a dovedit a fi cel mai mare de acest gen din România, la care au fost prezente toate părţile interesate de procesul educativ-formativ din universitatea noastră: liceeni, studenţi, părinţi, personal didactic, firme mari, mici şi mijlocii, autorităţi centrale şi locale, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi în ţara noastră. Având la bază prestigiul universităţii noastre şi oferta educaţională diversă, demonstrate prin competenţele absolvenţilor noştri, în acord cu cerinţele pieţei muncii actuale, ne dorim ca prin intermediul acestui eveniment să facilităm legătura dintre studenţii universităţii noastre şi mediul socio-economic, în scopul unei inserţii cât mai adecvate a acestora pe piaţa muncii”, a precizat Costoiu, citat în comunicatul de presă.

În premieră, anul acesta, PoliFest va fi şi gazda a zece mari institute de cercetare şi dezvoltare din România. De asemenea, vor participa reprezentanţi ai mediului de afaceri, care îşi vor prezenta activitatea, dar şi oferta de angajare. AGERPRES