cartea_marii_negre.jpgSute de elevi vor face cunoștință cu fascinanta lume pontică în cadrul concursului “Cartea Mării Negre”, lansat de WWF-România, care invită profesorii și elevii să pornească împreună într-o călătorie în descoperirea Mării Negre, prin organizarea de activități dedicate vieții marine.

Potrivit unui comunicat de presă al WWF-România, în lunile mai și iunie, clasele participante se vor întrece în realizarea de mini-proiecte inspirate din pachetul educativ “Cartea Mării Negre”, adresat elevilor și profesorilor claselor I-VIII din întreaga țară, care reunește informația teoretică cu aplicații și metode practice care permit înțelegerea aspectelor ce țin de geografia, biologia și protejarea Mării Negre.

“Concursul școlar ‘Cartea Mării Negre’ este organizat în cadrul proiectului omonim, care se derulează pe perioada anului școlar 2013-2014. Scopul proiectului este creșterea gradului de cunoaștere a complexității și particularităților ecosistemului Marea Neagră în rândul tinerei generații. În paralel, proiectul își propune stimularea unei atitudini favorabile protejării acesteia, prin diferite metode, în colaborare cu profesorii activi din întreaga țară. Instrumentul pus la îndemâna profesorilor pentru atingerea acestui scop este pachetul educativ ‘Cartea Mării Negre’, oferit gratuit atât în format tipărit (450 exemplare), cât și în format digital, spre descărcare de pe site-ul www.carteamariinegre.ro”, se arată în comunicat.

Elevii, sub îndrumarea profesorilor, vor îmbina învățarea cu jocul și creativitatea și vor documenta procesul. În baza imaginilor și relatărilor primite, organizatorii vor premia clasele cele mai active și mai creative. Participarea la concurs cuprinde trei etape: înscrierea (perioada 13-23 mai), pregătirea și desfășurarea activităților (perioada 13 mai – 9 iunie), alcătuirea și trimiterea raportului de activitate – scurt rezumat și fotografii (termen limită 9 iunie).

“Cartea Mării Negre” (Black Sea Box) este un pachet educativ dedicat cunoașterii și protejării Mării Negre. Scopul proiectului este de a oferi profesorilor claselor primare și gimnaziale un instrument de lucru care să sprijine procesul educativ necesar formării unei noi generații de tineri responsabili față de mediul înconjurător.

Pachetul conține un Manual al profesorului, harta Mării Negre, o planșă și cărți de joc cu specii, un CD cu materialele în format electronic, toate împachetate într-o cutie elegantă și practică. Proiectul „Cartea Mării Negre” este coordonat în România de către WWF și Mare Nostrum, cu sprijinul financiar al UNDP, în cadrul Programului „Fiecare picătură contează”. AGERPRES