Zece elevi din judeţul Brăila, care au obţinut media 10 la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat din această vară şi-au ridicat, pe 30 august, premiile oferite de Ministerul Educaţiei Naţionale, în cadrul unei ceremonii organizate la Prefectură.

Premiile, în valoare de 3.000 lei pentru absolvenţii de liceu şi 1.000 lei pentru cei de gimnaziu, le-au fost înmânate de către prefectul judeţului, Georgi Paladi, şi de către inspectorul şcolar general, Dan Gheorghiţă.

„Felicităm elevii şi profesorii coordonatori, ne mândrim cu astfel de rezultate. Judeţul Brăila s-a clasat, în ultimii ani, pe primele locuri în ceea ce priveşte rezultatele de la evaluarea naţională şi bacalaureat, suntem mândri de aceste rezultate, motiv pentru care susţinem şi încurajăm performanţa în educaţie”, a declarat prefectul Paladi.

La evaluarea naţională au obţinut media 10 – Olivia-Ingrid Androniu, Maria Iordache şi Daria Alexia Miron de la Şcoala „M. Eminescu”, Ana-Maria Botea, Dragoş Ionuţ Coticeru şi Sandra Maria Păiş de la Colegiul „N. Bălcescu”, Ana Cristina Iordache şi Iulia-Andreea Lovin de la Şcoala „I. Creangă” şi Anca Georgiana Moise de la Colegiul „Gh. M. Murgoci”, iar la Bacalaureat a fost o singură medie de 10, care îi aparţine elevei Maria Nelia Grădeanu, absolventă a Colegiului „Gh. M. Murgoci”.

Judeţul Brăila s-a clasat, în 2018, pentru al şaselea an consecutiv, pe primul loc la Evaluarea Naţională şi pe locul trei la Bacalaureat. AGERPRES