Zeci de profesori, membri ai Sindicatului „Spiru Haret”, au protestat, pe 27 aprilie, în faţa Prefecturii Timiş, cerând creşterea costului standard per elev, pentru acoperirea salariilor dascălilor din toate unităţile de învăţământ.

„Principala nemulţumire priveşte costul standard per elev, pe care noi îl considerăm foarte mic, de circa 4.400 de lei anual, pe elev. Noi avem o anumită specificitate în judeţ, pentru că avem învăţământ în limbi materne pentru şapte asemenea minorităţi, avem învăţământ vocaţional foarte dezvoltat, învăţământ special, unde numărul de copii este mult mai redus”, a declarat liderul filialei Timiş a Sindicatului „Spiru Haret”, Virgil Popescu.

Prefectul judeţului Timiş, Eva Andreaş, a primit o delegaţie a protestatarilor, de la care a preluat memoriul cu revendicările dascălilor, document ce va fi trimis la ministerul de resort. Totodată, s-a convenit ca, la nivel de judeţ, să fie instituită o comisie de dialog social, în vederea rezolvării problemelor ce ţin de autorităţile locale. AGERPRES