Un număr de 50 de studenţi ai Universităţii de Vest Timişoara participă, din acest an, la cel mai mare festival de tehnologie din lume, Campus Party, care se desfăşoară la Berlin în perioada 21-26 august. Participarea survine semnării recente a protocolului de parteneriat de către instituţia academică timişoreană.

„Campus Party este un loc unde inovaţia, creativitatea, ştiinţa şi lumea digitală se întâlnesc pentru câteva zile, un program la care participă peste 10.000 de specialişti din întreaga lume, iar printre conferenţiarii prezenţi la ediţiile trecute se numără personalităţi precum Neil Amstrong, Stephen Hawking, Al Gore sau Kevin Warwick.

Evenimentele festivalului se vor desfăşura în cadrul a 16 secţiuni tematice paralele (development, software, security, networking, design, photography, social media, robots, biotechnology, hardware, gaming, moding etc.), la care se adaugă peste 500 ore de conferinţe, 100 ore de workshopuri şi peste 50 de competiţii”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al UV Timişoara, Florin Jurca.

Provocarea ediţiei din acest an constă în furnizarea de idei pentru viitoarea Agendă Digitală Europeană, fiind lansată de comisarul european Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene. Aceasta va fi prezentată în cadrul mesei rotunde şi a ceremoniei de decernare a premiilor din 24 august, evenimente la care va participa şi prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UV Timişoara.

De asemenea, în perioada 31 august – 3 septembrie 2012, Universitatea de Vest din Timişoara este partener în organizarea Academiei de Vară din Freiburg alături de instituţii de prestigiu, precum Universitatea din Freiburg, International Graduate Academy sau European Consortium for Political Research. Tema din acest an este „Dinamica schimbărilor instituţionale sub acţiunea instrumentelor de condiţionalitate ale UE. Reforma judiciară şi combaterea corupţiei în Europa de Est, Balcanii de Vest şi Turcia”. Alături de profesori şi specialişti de la prestigioase universităţi şi-au confirmat participarea oficiali ai instituţiilor europene şi membri ai Parlamentului European.

Din partea Universităţii de Vest din Timişoara va participa lector univ. dr. Dan D. Lazea, prorector Relaţii internaţionale şi comunicare instituţională, care va prezida panelul de lucrări cu titlul „Capcanele promovării democraţiei de către Uniunea Europeană în Balcanii de Vest şi în statele baltice”. AGERPRES