Un număr de 35 de studenţi de la Facultatea de Medicină din Sibiu au anunţat deja că se oferă voluntari ca să ajute spitalele din oraş, în lupta cu noul coronavirus, a declarat decanul facultăţii, dr. Gabriela Boţa.

„Am început recrutarea, pe bază de voluntariat, a studenţilor de la Medicină şi a celor de la Asistenţă medicală generală, conform ordinului semnat de dr Arafat. Termenul este până vineri. Listele se fac de către şefii de an”, a precizat decanul Facultăţii de Medicină din Sibiu.

Potrivit sursei citate, din cei 35 de studenţi voluntari, 26 sunt de la Medicină, iar nouă de la Asistenţă Medicală Generală.   Mulţi dintre studenţii medicinişti din Sibiu nu locuiesc în judeţ, ci provin din alte localităţi din ţară.

Medicii rezidenţi, studenţii şi elevii în regim de voluntariat în caz de necesitate vor fi redistribuiţi, începând de miercuri, în sprijinul personalului medical din spitale şi serviciile de urgenţă, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), secretarul de stat Raed Arafat. AGERPRES