univ_1dec1918_alba.jpgAproape 50 de studenţi din diferite ţări vor studia prin programul Erasmus în acest an la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, majoritatea optând pentru Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Istorie şi Filologie. La universitatea din Alba Iulia au sosit, până în prezent, 41 dintre respectivii studenţi ce au fost întâmpinaţi joi în cadrul unui eveniment festiv, fiindu-le oferite rucsacuri, agende şi pixuri cu însemnele Erasmus.

”Au venit din ţări din Europa, dar şi din ţări din afara Europei. Au sosit deocamdată 41, studenţi din Polonia, Turcia, Italia, Grecia şi Slovenia. Mai aşteptăm studenţi din Uzbekistan, Rusia, Muntenegru şi Serbia. Ei au venit să studieze fie un semestru, fie un an. Sunt 49. Este cel mai mare număr de până acum”, a declarat Aura Florescu, asistent mobilităţi Erasmus.

Potrivit acesteia, cei mai mulţi, respectiv 21 de studenţi, sunt la Facultatea de Ştiinţe Economice, iar pentru Facultatea de Istorie şi Filologie au optat 18 studenţi. Câte cinci studenţi vor studia la Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale.

În afara celor 49 de studenţi Erasmus, la universitatea din Alba Iulia vor mai studia şi alţi studenţi din străinătate, din ţări ca Palestina şi Pakistan. La Universitatea ”1 Decembrie 1918”, instituţie de învăţământ superior de stat înfiinţată în urmă cu 25 de ani, studiază în jur de 5.000 de studenţi. AGERPRES