usamv_cluj_.jpgSpecialisti din tara si din strainatate participa, in zilele de 1 si 2 octombrie, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, la Conferinta Internationala a Societatii Romane de Biochimie si Biologie Moleculara, organizata in cadrul Zilelor Academice ale USAMV.

Simpozionul se desfasoara in sase sectiuni, iar cei 110 participanti din Romania, Ungaria, Italia, Anglia, Germania si Franta prezinta comunicari privind structurile biomoleculare si dinamica lor, procesele celulare, monitorizarea viabilitatii si mortalitatii celulare, precum si o serie de solutii tehnice Agilent pentru laboratoarele de biochimie.

Programul Zilelor Academice ale USAMV include, de asemenea, deschiderea expozitiei aniversare „140 de ani de invatamant agronomic clujean” (luni, 5 octombrie), dezvelirea unui bust reprezentandu-l pe eminentul profesor universitar Vasile Velican (1904-1984), membru corespondent al Academiei Romane si membru titular al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (marti, 6 octombrie), lansari de carte, demonstratii cu utilaje agricole, precum si un atelier de lucru, cu participare internationala, cu tema „Cresterea si patologia calului”.


In data de 7 octombrie, USAMV va acorda regelui Mihai, in cadrul unei ceremonii, titul de Doctor Honoris Causa si va inaugura Institutul de Stiinte ale Vietii, prima unitate cu acest profil din Romania. Joi, 8 octombrie, la USAMV vor incepe lucrarile simpozionului international „Perspective ale agriculturii mileniului III”. Totodata, in perioada 8 – 11 octombrie, USAMV va gazdui „Intalnirile de la Cluj – Patrimoniul Alimentar” – colocviu stiintific cu participare internationala si Salonul Produselor Traditionale -, care sunt organizate de Ambasada Frantei la Bucuresti. AGERPRES