facult filosofie.jpgFacultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti va organiza în perioada 13-14 noiembrie „Zilele Filosofiei”, eveniment ce marchează aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea facultăţii.

În parteneriat cu Librăria Cărtureşti, Facultatea de Filosofie lansează, în cele două zile ale evenimentului, programul „Un filosof vă recomandă o carte”. La manifestarea care va avea loc în librăria Cărtureşti (Verona), sunt invitaţi studenţi şi profesori, reprezentanţi ai presei şi societăţii civile.

Înfiinţată prin Decretul nr. 756 din 4/ 16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Filosofie este facultate fondatoare a Universităţii din Bucureşti, iar în prezent oferă celor peste 800 de studenţi programe de studii de licenţă, masterale, doctorale şi postdoctorale. Facultatea are colaborări cu universităţi din Europa (Oxford, Paris -Nanterre, Lyon, Amsterdam, Bochum, Dijon, Universitatea Catolică din Bruxelles) şi Statele Unite (Universitatea din Tulsa). AGERPRES