usamv_iasi.jpgCentrul de reuşită universitară al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi organizează, în perioada 28 – 30 octombrie 2014, “Zilele porţilor deschise”. Activităţile organizate cuprind: marţi, 28 octombrie, orele 9.30-11.30, “Un parteneriat de viitor”, reuniunea responsabililor Centrelor de reuşită universitară din Iaşi (USAMV, UMF şi UAIC), pentru stabilirea planului de activităţi în parteneriat, cu participarea Lilianei Lupuşor, responsabilă de proiecte AUF-BECO. Miercuri, 29 octombrie, de la ora 10, Liliana Lupuşor va face o prezentare a oportunităţilor oferite de Agenţia universitară a Francofoniei studenţilor, doctoranzilor şi cadrelor didactice universitare, iar studenţii Universităţii Agronomice care au beneficiat de burse de stagiu profesional AUF vor împărtăşi din experienţa dobândită prin aceste mobilităţi.

În continuare, Cristina Iliescu, de la Institutul francez din Iaşi, va prezenta agenda IF pentru lunile următoare. În aceeaşi zi, de la ora 14, va avea loc lansarea manualului Communiquer en FOS. Renforcement du français pour les étudiants, Editions du CIPA, Mons, Belgia, 2014 ; realizat de o echipă de cadre didactice de limba franceză din cinci universităţi, reprezentând trei ţări, în cadrul unui proiect finanţat de AUF şi coordonat de USAMV Iaşi, manualul va fi prezentat de Julie Stauber, de la Universitatea Lyon2, Franţa, coordonatoarea lucrării. Lansarea se va desfăşura sub formă de videoconferinţă cu partenerii din proiect.

Joi, 30 octombrie, vor fi organizate sesiuni de prezentare a mediatecii şi a facilităţilor oferite de Centru cadrelor didactice, doctoranzilor şi studenţilor USAMV Iaşi, iar de la ora 14, Magali Ruet, lector de limba franceză la Universitatea din Zagreb, va coordona un atelier de conversaţie cu studenţii.