Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti continuă tradiţia organizării evenimentului Zilele Porţilor Deschise (ZPD) şi are plăcerea de a-şi aştepta vizitatorii la sediul său din str. Edgar Quinet, nr. 5-7, între 9 şi 12 mai, începând cu orele 10:00.
Oferta educaţională este compusă din 7 specializări de licenţă, anume: Limba şi literatură română-o limbă străină, Etnologie, Literatură universală şi comparată-limbă străină, Studii europene, Comunicare şi relaţii publice, Biblioteconomie şi ştiinţa informării, Asistenţă managerială şi secretariat.

În sesiunea de admitere din 2010 s-au înregistrat peste 1000 de candidaţi numai la specializarea „Limba şi literatura română-o limbă străină” şi peste 1700 la celelalte specializări. Prin acest eveniment anual, Facultatea de Litere vine în întâmpinarea liceenilor, invitându-i să participe la o serie de dialoguri despre programele de licenţă şi de masterat, modalităţile de admitere şi, nu în ultimul rând, viaţa studenţească.


ZPD înseamnă cursuri deschise, prezentarea ofertei educaţionale şi alte activităţi conexe, relevante pentru atmosfera din facultate. Marţi, de la ora 16 are loc o Discuţie cu echipa de monitorizare lingvistică cu tema Limba română în mass-media audiovizuală, moderată de Rodica Zafiu, la Sala de Consiliu, miercuri de la ora 16 are loc Conferinţa De ce nu moare cultura?, moderată de Mircea Vasilescu la Catedra de Limba Română a Facultăţii de Litere. Joi, cei de la Lecturi Urbane vin la Facultatea de Litere. După o lectură la Fântâna de la Universitate, la ora 16, ei vor merge la Sala de Lectură a Facultăţii de Litere unde îi au ca invitaţi, de la ora 16:30, pe Ana Maria Sandu, care va citi din operele sale, şi pe Florin Piersic Jr. care va discuta pe tema ultimului său roman, Romantic porno.


Studenţii noştri îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi la standul fiecăreia dintre cele 6 specializări pentru a le răspunde la întrebări, pentru a le prezenta facultatea şi a-i conduce la cursuri şi seminarii.
Mai multe detalii şi programul complet al ZPD ediţia 2011 sunt prezentate pe blogul http://blog.litere.ro şi în documentul ataşat.


Spaţiu al tradiţiei, Facultatea de Litere se adaptează provocărilor lumii moderne cu dinamism şi creativitate. Ea oferă absolvenţilor săi o largă deschidere culturală şi posibilitatea de a aborda profesii dintre cele mai variate. În dialog cu profesorii, studenţii şi absolvenţii facultăţii, liceeni vor înţelege de ce Numele mari se formează cu Litere.


,,Ceea ce ne dorim noi, profesorii de la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, este să reuşim să avem studenţi care, la încheierea programului de studii pentru care au optat, de licenţă, de masterat sau de doctorat, să se simtă mândri că sunt absolvenţi ai facultăţii noastre.’’ spune prof. dr. Liviu Papadima, decanul Facultăţii de Litere.Persoana de contact

Diana Diaconescu

Responsabil PR şi Comunicare

Facultatea de Litere

Tel: 0721.979.862

pr@litere.ro