In perioada 3-5 iunie 2010 se sarbatoresc “Zilele Spiru Haret” la Casa Corpului Didactic din Iasi. In acest cadru are loc si evenimentul European Projects’ Party. Prin aceasta manifestare, Casa Corpului Didactic îşi propune să valorifice experienţele acumulate de cadrele didactice, de-a lungul timpului, în dezvoltarea proiectelor europene şi internaţionale.

Cu această ocazie, unităţile şcolare interesate în promovarea programelor şi schimbului de bune practici au fost invitate să se înscrie la Expoziţia proiectelor educaţionale europene 2010.

Aceasta va fi organizată sub formă de standuri de prezentare, pe care şcolile participante le vor amenaja în spiritul diseminării propriilor experienţe. In cadrul actiunii se va realiza Catalogului proiectelor europene, ce va contine câte un afiş reprezentativ pentru fiecare proiect promovat.


In atentia noastra este si transferul de experienta europeana dobandita prin proiecte educationale, deplin realizabil intre unitatile de invatamant, cu prilejul evenimentul European Projects’ Party.


In obiectivele acestei activitati se inscriu:

– Asigurarea schimbului de experienţă între şcolile care au derulat programe europene şi personalul didactic interesat din unităţile de învăţământ;

– Trecerea în revistă a proiectelor şi a produselor programelor, ca aplicaţie concretă a competenţelor şi cunoştinţelor dobândite în programele de formare continuă specifice, furnizate de Casa Corpului Didactic Iaşi;

– Promovarea şi popularizarea exemplelor de bună practică ale unităţilor de învăţământ, care au derulat programe de diferite tipuri, premiate la nivel naţional şi european.Calendarul activităţilor este urmatorul:

3 iunie 2010

orele 12 -18:

– Amenajarea standurilor

4 iunie 2010

orele 10 – 11:

– Deschiderea oficială a expoziţiei

orele 11-16:

– Vizitarea standurilor expoziţiei

– Prezentarea proiectelor şi realizarea schimbului de bune practici

– Activităţi de consultanţă privind aplicarea şi dezvoltarea proiectelor europene

– Consultanţi: experţi, inspectori şcolari, metodişti, coordonatori de proiecte

5 iunie 2010

orele 10 – 14

– Vizitarea standurilor expoziţiei

orele 11 – 12

– Vernisajul expoziţiei de artă plastică a Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi

orele 12 – 14

– Masă rotundă privind contribuţia unităţilor de învăţământ ieşene la dezvoltarea proiectelor europene

orele 14 – 15

– Înmânarea diplomelor şi a Catalogului proiectelor educaţionale europeneParteneri:

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi

Primăria Municipiului Iaşi

Direcţia Judeţeană pentru Tineret Iaşi

Colegiul de Vinificatie din Chisinau

Centrul de Studii Europene Iaşi

Palatul Copiilor Iaşi


Programul manifestărilor şi detaliile referitoare la participarea şi realizarea posterelor va putea fi, de asemenea, accesat pe site-ul instituţiei noastre, www.ccdis.ro şi pe site-ul www.didactic.ro