Studenti ai Universitatilor de prestigiu in domeniul actoriei din China, Japonia, Peru, Ucraina, Portugalia si Romania isi vor etala talentul si cunostintele si vor juca, timp de trei zile, pe scenele galatene, in cadrul Festivalului ,,Zilele teatrului studentesc”.
Organizator este Departamentul de Teatru al Facultatii de Arte din cadrul Universitatii ,,Dunarea de Jos” Galati in colaborare cu Catedra UNESCO a Institutului International de Teatru. Prima editie a ,,Zilelor teatrului studentesc la Galati” incepe pe 12 mai, cu Colocviu Shakespeare – prima parte – (sub indrumarea prof.dr. Ludmila Patlangioglu de la UNATC Bucuresti), la Universitatea ,,Dunarea de Jos”. Cu exceptia zilei de 13 mai, cand festivalul se va desfasura la Teatrul Muzical, locul de intalnire a tinerilor artisti va fi Casa de Cultura a Studentilor.

Deschiderea oficiala a ,,Zilelor teatrului studentesc la Galati” va avea loc pe 12 mai, ora 19:00, la Casa de Cultura a Studentilor, seara in care vor prezenta Spectacole de Licenta studentii Facultatii de Arte din Galati. A doua zi a festivalului va scoate la rampa Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, cu spectacolele: ,,Treapta a IX-a” de Tom Ziegler, ,,O noapte furtunoasa” de I.L. Caragiale si ,,Bolnavul inchipuit” de Molière. Atelierele internationale de actorie vor continua in partea a doua a Colocviului Shakespeare, pe 14 mai, cu incepere de la ora 10:00, aducand in prim plan studentii de la Toho Gakuen College of Music and Drama din Tokyo (Japonia), Karpenko-Kary National University of Theatre, Cinema and Television din Kiev (Ukraina), Central Academy of Drama din Beijing (China), Escuela Nacional Superior de Arte Dramatico din Lima (Peru), Escola Superior de Teatro e Cinema din Lisabona (Portugalia). Dupa-amiaza celei de-a treia zile a festivalului de teatru studentesc apartine tot actorilor straini, care isi vor prezenta productiile incepand cu ora 16:00, la Casa de Cultura a Studentilor.

Ultima zi a Festivalului Teatrului Studentesc ii prezinta pe prof. Juro Zenchiku (Japonia), care va oferi detalii despre arta Teatrului Kyogen (dansul samurailor), teatru de traditie in Japonia, si pe prof.dr. Gelu Colceag, rectorul UNATC Bucuresti, care va coordona Atelierul de Actorie.

Inchiderea ,,Zilelor teatrului studentesc la Galati” va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor, pe 15 mai.