univ_dunarea_galati.jpgÎn perioada 20-25 martie se vor desfăşura Zilele Universităţii Dunărea de Jos din Galați, ocazie cu care vor fi marcaţi 68 de ani de învăţământ academic la Galaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Angela Ribinciuc. Potrivit acesteia, ziua de 20 martie este declarată, conform Cartei Universitare, ziua oficială a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, motiv pentru care, timp de cinci zile, sub genericul „Zilele Universităţii” sunt programate activităţi culturale, concursuri, workshop-uri tematice şi întâlniri cu studenţii.

Cu această ocazie, comunitatea academică din judeţ este invitată duminică la Teatrul Muzical „Nae Leonard” la spectacolul de operă „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, în regia lui Paolo Bosisio. Luni, în holul universităţii, studenţii şi absolvenţii acestei instituţii de învăţământ se vor întâlni cu poeţii gălăţeni în cadrul unei acţiuni intitulate „Poezie de 10”. Marţi, în sala Senatului, va avea loc workshop-ul „START-ul în afaceri”, iar actriţa Oana Mogoş va susţine un atelier de dezvoltare personală.

„Zilele Universităţii” vor continua miercuri, în Campusul Ştiinţei, unde vor avea loc câteva momente studenţeşti cu trupa de teatru „De ce ficatul?”, de muzică folk cu George Constantin, dans modern – trupa „IllQueens” şi electrodance – trupa „Keep The VibeAlive”. Programul va continua cu o întâlnire a oficialităţilor locale cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Seria acţiunilor dedicate împlinirii a 68 de ani de învăţământ academic în Galaţi se va încheia joi, când vor fi desemnaţi câştigătorii concursului „Rector pentru o zi”. AGERPRES