ok1.jpgFacultatea de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a organizat, în data de 05.10.2015, cu prilejul Zilei Educației, dezbaterea cu tema „Educația între trecut, prezent și viitor”. La dezbatere au participat clase din cadrul Colegiului Național „Moise Nicoară” conduși de conf. univ. dr. Simona Stiger și două clase de la Seminarul Teologic – conf. univ. dr. Lia Faur, cadre didactice, studenți și masteranzi ai UVVG.

„Cu ocazia Zilei Educației, Facultatea de Științe Socio-Umane, Educație Fizică și Sport, a organizat o conferință-dezbatere, în colaborare cu elevii Colegiului Național „Moise Nicoară” și a Seminarului Teologic, referitoare la evoluția educației de-a lungul timpului și modalitatea prin care s-ar putea îmbunătăți procesul educațional în zilele noastre. Ne dorim ca această colaborare cu elevii arădeni să continue cu o serie de dezbateri, pe care le vom organiza constant în cadrul Facultății. Cred că această primă dezbatere a fost una extrem de potrivită și a venit în întâmpinarea unei problematici complexe, adică aceea a educaţiei, problemă care ne privește pe fiecare dintre noi și ține de fiecare dintre noi să rezolvăm aceste probleme ale educației”, a subliniat conf. univ. dr. Cristian Bențe, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport.

În ceea ce privește noul an universitar 2015-2016, conf. univ. dr. Cristian Bențe, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, a declarat că a început sub o nouă organizare administrativă universitară. „Prin unirea celor două facultăți, Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative cu Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie şi Educație Fizică și Sport avem o nouă structură, aceasta fiind Facultatea de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, un nou sediu, pe strada Mihai Eminescu, nr. 15, unde ne-am început activitățile didactice sub bune auspicii. Spațul este extrem de generos, iar procesul educațional promite să se desfășoare în condițiile cele mai bune. Principalele specializări ale Facultății sunt Pedagogia învățământului preşcolar și preuniversitar, Psihologie, Relații internaționale și studii europene, Comunicare și relații publice, Istorie, Asistență socială, Limbi moderne aplicate: engleză, franceză și germană. Venim cu o paletă variată de studii. De asemenea, la nivel de masterat, venim cu o paletă bogată, pentru fiecare domeniu de licenţă având masterate acreditate. În urma înscrierilor pe care le-am avut, cele mai de succes s-au dovedit a fi masteratul de Comunicare managerială și resurse umane, Psihologie clinică, Management educațional, masterate care au dovedit de-a lungul timpului că sunt viabile și pregătesc specialiști de valoare pe piața muncii”.

„Continuăm colaborarea cu cadre didactice de prestigiu din țară, de la Universități de renume, cum ar fi prof. univ. dr. Vasile Vese de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, cu care avem o colaborare veche, prof. Dumitru Ciocoi Pop de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Bineînțeles, într-un ciclu de conferințe mai larg, continuăm colaborarea cu prof. Adrian Ivan de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca. Urmează să invităm, într-o serie de conferințe, pe prof. Iordan Bărbulescu de la Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București. Avem în vedere și o serie de alte personalități la nivel național și internațional pe care le vom invita în cadrul unor conferințe spre beneficul nostru și al studenților”, a precizat conf. univ. dr. Cristian Bențe, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport.
Biroul de presă al UVVG Daniel Albu.