“Ziua facinaţiei plantelor” la USAMV Cluj-Napoca

USAMV Cluj-Napoca, coordonator naţional EPSO, vă invită să participaţi la manifestările ocazionate de evenimentul internaţional “Ziua Fascinaţiei Plantelor”, eveniment organizat în peste 150 de ţări sub egida EPSO (Organizaţia Europeană de Ştiinţa Plantelor). Ediţia din acest an este organizată şi în România, cu participarea principalelor instituţii de educaţie şi cercetare care formează reţeaua naţională EPSO.

Scopul acestui eveniment este de a stimula interesul concetăţenilor cu privire la lumea fascinantă a plantelor, subliniind importanța științei plantelor pentru agricultură, pentru producerea durabilă a alimentelor, a energiei, pentru horticultură, silvicultură, precum şi în obţinerea de produse nealimentare sau farmaceutice cât mai aproape de valorile naturii. Rolul plantelor în conservarea mediului va constitui, de asemenea, un mesaj cheie.

Amploarea evenimentelor “Ziua Fascinaţiei Plantelor”, la nivel mondial, se poate vedea prin accesarea site-ului EPSO: http://www.plantday.org/home.htm

În cadrul “Zilei Fascinaţiei Plantelor”, USAMV Cluj-Napoca organizează în data de 18 Mai 2017, începând cu orele 10, diferite acţiuni tematice dintre care amintim: expoziţii, vernisaje, vizite în laboratoare de profil din campusul USAMV. În paralel, sunt programate evenimente organizate de partenerii din Reţeaua naţională RO-EPSO: Universtatea “Babeş-Bolyai” (Facultatea de Biologie, Grădina Botanică), Centrul de Cercetare şi Grădina Botanică din Jibou, Institutul Naţional de Bioresurse Alimentare din Bucureşti, Universitatea “Vasile Goldiş” din Arad.

Programul detaliat al acestor evenimente se găseşte la adresa: http://usamvcluj.ro/images/evenimente/2017/Program_Fascinatia_plantelor_EPSO_cluster_RO.pdf

Persoana de contact: Prof. Dr. Carmen SOCACIU, Coordonator Naţional RO-EPSO carmen.socaciu@usamvcluj.ro